سوله صنعتی

سوله صنعتی به سازه‌ هایی فلزی که دارای سقفی شیب‌دار هستند، این سوله‌ ها بر مبنای محاسبات فنی ویژه تولید می‌شوند. عموماً این سازه‌ها در آشیانه‌های هواپیما، فروشگاه‌ها، انبار‌ها، سالن‌های ورزشی، کارخانه‌ها و دیگر مکان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. دلیل اینکه سوله‌ها پسوند صنعتی دارند کاربرد آنها می‌باشد زیرا به لحاظ طراحی با دیگر سازه‌ها تفاوت دارند. در واقع تفاوت قاب‌ها در این سازه‌ها، شیب آنها و همچنین دهانه سازه‌ها می‌باشد که نسبت به دیگر سازه‌ها بزرگتر هستند. برای آشنایی بیشتر با سوله سبک و کاربرد آن در صنایع مختلف و اهمیت سقف سوله و انواع پوشش آن این مقاله‌ها را بخوانید.

سوله صنعتی

سوله‌ های صنعتی در انواع گوناگونی ساخته می‌شوند، این مدل‌ها به شرح زیر هستند:

    • سوله‌های تک دهانه
    • سوله‌های تمام قوسی
    • سوله‌هایی که دو یا چند دهانه دارند و دارای ستون‌هایی مشترک هستند.
    • سوله‌هایی که حالت قوسی هلالی شکل دارند.
    • سوله‌هایی که چند ضلعی هستند.

 طراحی سوله‌های صنعتی

دقیق بودن و تخصصی بودن طراحی سوله‌ها امری کاملا آشکار است زیرا فاکتور‌های بسیار مهمی در طراحی آنها دخیل می‌باشد و چنانچه این موارد در نظر گرفته نشوند سازنده‌ها متحمل هزینه‌های گزافی خواهند شد و در نتیجه صرفه اقتصادی تمام پروژه زیر سوال خواهد رفت. البته موضوع مهم دیگری نیز در خصوص بی‌توجهی به فاکتور‌های مهم طراحی سوله وجود دارد آن هم تضعیف سازه می‌باشد. بنابراین چنانچه طراحی سوله انجام شود حتماً باید موارد زیر را در آن لحاظ کرد:

  • رعایت و در نظر گرفتن ارتفاع جانبی سوله
  • باره بارش برف و توان باد
  • قدرت زلزله
  • ارزیابی بلندی تاج سوله و شیب مورد نظر سقف سوله
  • بررسی خاک منطقه و مقاومت آن برای پروژه و اجرا
  • در نظر گرفتن پوشش مناسب برای ساخت
  • شیب دهانه طولی و دهانه عرضی سوله و مقدار قاب‌های تولید مناسب برای سوله

بدیهی است که اطلاعات فوق حتماً باید در طراحی سوله لحاظ شوند. البته در نظر داشته باشید که اجرای سوله فرایندی کاملاً مجزا می‌باشد و برای انجام آن تیم‌های مهندسی ویژه نیاز است.

امتیازات بهره‌گیری از سوله صنعتی

بدیهی است که امتیازات بهره‌‌گیری از سوله‌های صنعتی بسیار زیاد است، در ادامه تعدادی از آنها را عنوان خواهیم کرد.

شکل و شمایل زیبا: سوله صنعتی مانند خانه‌ها و ساختمان‌ها پتانسیل زیبا طراحی شدن را دارند، مثلاً می‌‌توان برای جلوه‌های تاثیرگذار و زیبا در ساخت آنها از پوشش‌های دیواری شکیل، پنجره‌های دوجداره و یا درب‌هایی با فناوری چشم الکترونیکی استفاده کرد.

سوله صنعتی

به صرفه بودن ساخت سوله‌ها

در واقع هزینه‌های ساخت سوله صنعتی بسیار مقرون به صرفه و ارزان می‌باشد و مطمئناً از ساخت ساختمان‌هایی که با مصالح و آجر بنا شده‌اند بسیار کم هزینه‌تر می‌باشند. البته در کنار این هزینه کم زمان کمتری نیز صرف ساخت سوله‌های صنعتی می‌شود. انواع روش‌های سوله‌سازی را می‌توانید در این مقاله مطالعه کنید.

درآمدزایی متمادی از سوله‌های صنعتی

یکی از ویژگی‌های حائز اهمیت سوله صنعتی اجاره دادن آنها به مدت طولانی می‌باشد زیرا طبق قانون می‌توان ملک‌های صنعتی را به مدت ۳ تا ۱۰ سال اجاره داد و این زمان در ساختمان‌ها بین ۶ تا ۱۲ ماه می‌باشد. این مدت زمان بالا به واسطه مصارف تولیدی و انبارداری سوله‌ها می‌باشد.

مصارف چند منظوره از سوله‌ها با قابلیت انعطاف‌پذیری

از سوله‌های صنعتی به صورت چند منظوره می‌توان استفاده کرد. در واقع می‌توان همزمان برای ساختمان‌های اداری، انبارها و غیره از آنها بهره گرفت. سوله‌ها به واسطه این که یک فضای خالی می‌باشند می‌توان منطبق با مصارف مشخص محیط داخل آنها را طراحی کرد.

نیاز کم به نگهداری از سوله‌ها

سوله‌های صنعتی به دلیل اینکه از فولاد در تهیه آنها استفاده شده است عموماً نیاز به نگهداری ندارند. حتی سطح فلزی که در ساخت سوله صنعتی استفاده شده است با پوشش گالوانیزه محافظت شده و این پوشش قادر است از خوردگی و زنگ‌زدگی جلوگیری کند و از آسیب‌های احتمالی و اثرات مخرب پوسیدگی فلز را مصون بدارد. البته در نظر داشته باشید که تمامی سازه‌های فولادی هر ۵ سال یکبار به رنگ‌آمیزی نیاز پیدا خواهد کرد.

سوله صنعتی

صرفه‌جویی با خرید سوله دست دوم در هزینه‌های سوله‌سازی

سوله دست دوم مطمئناً هزینه‌‌های ساخت اولیه را ندارد و در این خصوص در هزینه‌های اولیه ساخت، به صورت چشمگیری صرفه‌‌جویی خواهد شد. در نظر داشته باشید که خرید سوله دست دوم بسیار ارزان‌تر از اجاره کردن یک ملک می‌باشد.

ثبات پایداری بالا و دوام زیاد در مدت زمان طولانی

مطمئناً یکی از بارزترین خصوصیت‌های سازه‌های صنعتی استحکام بسیار بالای و دوام زیاد آنها می‌باشد. بی‌تردید این مزیت در بین موضوعات مشابه یک رقابت کامل است. همان‌طور که مستحضر هستید برای ساختن سوله‌های صنعتی به مقادیر زیادی ورق‌های فولادی و تیرهای فولادی نیاز می‌باشد، بی‌تردید این مصالح در نوع خود بی‌‌نظیر و بسیار مقاوم می‌باشند و همینطور این فلزات در برابر عوامل فیزیکی به سادگی می‌‌توانند مقاومت کنند اما به هر جهت در سوله صنعتی حتماً باید از ورق‌های گالوانیزه استفاده کرد یا در صورت استفاده نکردن از ورق‌‌های گالوانیزه حتماً باید هر چند سال یکبار آنها را با پوشش‌‌های رنگی ضد زنگ در برابر رطوبت مصون نگه داشت. در واقع تنها موضوعی که می‌تواند به سوله‌ها آسیب برساند بارش باران و برف و یا وزش باد می‌باشد، البته همان‌طور که اشاره شد زلزله و عوامل‌های دیگر محیطی نیز می‌توانند تاثیرات مستقیمی در طول عمر سوله صنعتی داشته باشند.

شرکت پروفیل فولادی اصفهان با بیش از ۳۰ سال تجربه در زمینه تولید و عرضه، بهترین راهکارها برای ساخت سوله متناسب با نیازهای عملکردی و بودجه شما ارائه می‌دهد. شما می‌توانید با متخصصان ما در شرکت پروفیل فولادی با شماره  ۰۹۱۰۳۲۶۶۸۰۰ مشورت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب