هر آنچه در مورد ورق گالوانیزه سقفی باید بدانیم!

ورق گالوانیزه سقفی در واقع یک ورق از جنس آهن است که به وسیله روی پوشش داده شده تا بتواند به عنوان عایق عمل کند. استفاده از روی برای پوشش ورق گالوانیزه سقفی با هدف ضد زنگ کردن آن است. چرا که ورقی که عایق نشده باشد در دمای آزاد و خصوصاً رطوبت دار که قرار بگیرد دچار زنگ‌زدگی میشود. از بارزترین مصارف این ورق عایق کاری شده در کانال کولر، پنل برق، لوله بخاری، در ساخت لوازم خانگی ناودان و از همه مهمتر در ساخت سقف سوله و گلخانه و حتی سالن‌ها است. برای اطلاعات بیشتر راجب به انواع پوشش سقف سوله‌ها، سالن‌ها و … این مقاله را از دست ندهید.

در این گفتار ما سعی داریم به طور تخصصی این ورق پرکاربرد را مورد بررسی قرار دهیم که به چرایی چند تا از سوالات اساسی برسیم. اینکه اساساً ورق گالوانیزه سقفی چیست؟ این ورق چه کاربردهایی در صنعت می‌تواند داشته باشد؟ طریقه نصب این ورق به چه صورت است؟و نهایتاً مزایا و معایب آن را شناسایی کنیم تا به این طریق شما عزیزان بتوانید با اطلاعات جامع‌تری نسبت به خرید آن اقدام نمایید.

مشخصات ورق گالوانیزه سقفی چیست؟

همانطور که ذکر شد، ورق گالوانیزه سقفی از جنس فولاد است که با فلز روی عایق‌بندی شده است. ورق گالوانیزه به دلیل خاصیت بارز و بی‌نظیری که دارد قابل استفاده در صنایع مختلف می‌باشد. یکی از مهمترین خاصیت‌ها ضد زنگ بودن آن است. این ورق معمولاً به دو صورت تولید می‌شود. اولین روش تولید به صورت پیوسته و دومین روش تولید به صورت ورق گالوانیزه عمومی می‌باشد.

مراحل ساخت ورق گالوانیزه سقفی

مراحل ساخت ورق گالوانیزه سقفی این صورت است که در ابتدای کار ورق سقفی را به ضخامت‌های استاندارد و عرض ۱۰۰ تا ۱۲۵ سانتی‌متر به وسیله دستگاه رول فرمینگ به شکل ذوزنقه در می آورند. بعد از این مرحله ورق‌ها را به اندازه های مختلف برش می‌دهند و نهایتاً کار بسته بندی را انجام می‌دهند. در ساخت این ورق می‌توان از ورق ساده و یا ورق رنگی استفاده کرد. البته برای ساخت از ورق پایه نیز استفاده و بعد از اتمام فرآیند تولید با پوشش روی عایق‌بندی می‌شود.

کاربردهای ورق گالوانیزه سقفی

 

با پیشرفت صنعت ساختمان‌سازی، مدلهای جدیدی از سازه‌ها بر روی کره خاکی قد علم کرده اند. به تناسب پیشرفت‌های حاصله، متریال‌های بکار رفته در سازه ها نیز دچار تحولات شگرف شده‌اند. ورق گالوانیزه سقفی همانطور که اشاره شد کاربرد‌های مختلفی در صنعت ساختمان‌سازی دارد که بنا به کاربرد و نیاز، می‌تواند متفاوت باشد. یکی از صنایعی که از ورق گالوانیزه سقفی استفاده بهینه میبرد، صنایع هواپیماسازی است. این ورق به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد، از جمله سبک بودنی که دارد بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. صنایع خودروسازی نیز از دیگر طرفداران این ورق است که به وفور از آن استفاده میکند.

منابع ذخیره آب به دلیل بهداشتی بودن آن و عایق بودن آن که مانع زنگ‌زدگی و رشد میکروب‌ها میشود از این ورق استفاده می‌کنند. بیشتر تولیدکنندگان لوازم خانگی که نیاز به استفاده از ورق را داشته باشند، بهترین گزینه برایشان ورقه‌های گالوانیزه سقفی است، چون که هم مقرون به‌صرفه و هم سبک وزن است. صنعت ساختمان‌سازی که از آن بحث کردیم جز مصرف‌کنندگان همیشگی این ورق است که در قسمت‌های داخلی ساختمان مانند پنل برق، کانال‌سازی برای کولر، لوله بخاری و … و در قسمت‌های بیرونی ساختمان برای سقف منازل و همچین سقف حیاط خانه‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر باران و گرما مورد استفاده قرار میگیرد.

ویژگی‌ها و مزیت‌های ورق گالوانیزه سقفی

ورق گالوانیزه سقفی جدا از کاربرد آن مزیت‌هایی دارد که یادآوری آنها خالی از لطف نیست. از ویژگی‌های این ورق باید به زیبایی آن اشاره کرد که در رنگ‌های مختلف و متناسب با کاربری مورد نظر ساخته می‌شود. همچنین قیمت مناسب آن و مقرون به صرفه بودن باعث شده است که خریداران زیادی نسبت به ورق‌های گالوانیزه سقفی تمایل داشته باشند.

سبک وزن بودن از دیگر ویژگی‌های این ورق است. بسیاری از مشتریان در صنایع مختلف راحتی در نصب برایشان به دلیل صرفه جویی در زمان از اهمیت زیادی برخوردار است. باید گفت برای این دسته از صاحبان صنایع مناسب‌ترین گزینه ورق گالوانیزه سقفی است که هم نصب سریع و بی دردسری دارد و هم در برابر زلزله مقاومت نسبتا بالایی به نسبت متریال‌های مشابه دارد. همچنین این ورق عاری از هرگونه شکستگی بوده و یکدست می‌باشد و در برابر رطوبت و باران از استحکام قابل قبولی برخوردار است. ورق گالوانیزه سقفی اصولا به دو شکل هستند: ذوزنقه‌ی سینوسی و ورق رنگی. ورق ذوزنقه‌ی سینوسی را بیشتر برای سقف های منازل و کارگاه‌ها استفاده میکنند.

برای خرید و مشاوره در مورد ورق ذوزنقه‌ای و ورق رنگی به صفحه این محصولات مراجعه نمایید.

البته این نوع از ورق دارای مقاومت نسبتا بالایی در برابر رطوبت و باران زیاد نیستند و توصیه میشود در نقاط پر بارش از آنها استفاده نشود. ورق‌های رنگی بیشتر در سقف‌های ویلایی و اداری و منازل قابل اجرا هستند و البته در برابر باران و برف غیر قابل نفوذ هستند. بکار بردن نوع رنگ در ورق گالوانیزه سقفی نیز به عوامل و شرایط محیطی بستگی دارد. به طور مثال در مکان‌هایی که بیشتر کوه و تپه باشد رنگ قهوه ای بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. رنگ نارنجی نماد شجاعت و رنگ آبی نماد شادی و نشاط است، رنگ قرمز نیز سوا از زیبایی منحصر به فرد حس انرژی زیاد را دارد. ورق گالوانیزه سقفی که به روش شیبدار اجرا میشود، نحوه‌ی اجرای آن به دو صورت است. اول اینکه با سقف دوطرفه و شیب تند و دوم با سقف چهار طرفه و شیب ملایم که به تناسب سلیقه و مکان هر کدام از این روش‌ها قابل اجرا است.

شرکت پروفیل فولادی اصفهان این افتخار را دارد که با عرضه انواع ورق و همچنین مشاوره در این زمینه همراه شما باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب